Blog

Hoe kies ik mijn raamdecoratie?

Raamdecoratie is een erg belangrijk en leuk onderdeel van je inrichting. Het moet natuurlijk praktisch zijn maar ook goed passen bij je sfeer in je huis. Je zal niet de eerste zijn die zich stoort aan een niet goed verduisterend rolgordijn die ook nog eens de verkeerde kleur is of de style compleet mis slaat. Oeps!

Stap 1 is dus altijd je sfeer duidelijk voor je hebben. Als je dat eenmaal goed hebt weet je al in welke stoffen je kan kijken met de juiste kleuren. (lees hiervoor ook mijn blog ‘hoe breng ik sfeer in mijn inrichting’) als je dat duidelijk hebt heb je al heel veel stappen gemaakt. Nu ga je kijken wat het doel is van je decoratie, is het alleen decoratief of moet het ook een duidelijke functie hebben, verduisteren, afschermen of wil je er juist nog doorheen kunnen kijken?

Oke je weet nu al heel veel wat je wilt. Maar voor wat voor raam moet het komen, en in welke ruimte, de slaapkamer, woonkamer, badkamer? Hierbij let je op of het raam open kan en hoe dat deze vervolgens open gaat. Zit er een verwarming onder die je vrij wilt laten? Is het om een draai/kiep systeem naar binnen of opent hij naar buiten?

Dus samengevat; wat is jou sfeer, waar is het raam, wat is je doel en kan het raam open en vervolgens hoe, als je deze stappen volgt blijft er vanzelf een kleine keus over. Scheelt weer keuze stress en zo kan jij eerder genieten van je fijne avonden.

Succes,
Loraine van der Hulst

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *