Een interieurontwerp zonder alles nieuw te kopen

Denk je dat het mogelijk is om je interieur te veranderen met een groot deel van je huidige meubels? Of moet je veel nieuw kopen?

In veel gevallen werk ik tijdens een interieurontwerp met meubels die klanten graag willen houden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de sfeer die je wenst. Wil je een hele andere kant op qua sfeer, dan moet je waarschijnlijk meer kopen dan Michiel en Monique.

Toen ik voor de allereerste keer bij Michiel en Monique was viel me hun retrosfeer al op. Daar houden ze van, en dat hebben we ook aangehouden als stijl. Hun woning werd uitgebouwd en een nieuwe keuken werd geplaatst. Ze dachten “Nu we toch bezig zijn, laten we dan ook de rest van het interieur aanpakken!” Groot gelijk geef ik ze daarin, want de open keuken staat in verbinding met de rest van de zit -en eetkamer. Zo creëer je eenheid in de gehele ruimte.

Om te zorgen voor eenheid tussen het interieurontwerp en de spullen die bleven, heb ik gezocht naar nieuwe meubels en accessoires die hierbij passen. Qua kleuren heb ik gekeken naar de spullen die mochten blijven. Onder andere de raambekleding roest kleurige velours en de blauwe, roest kleurige tegels bij de schouw. Voor meer warmte ben ik verder gegaan met de warme tinten en heb ik er oud roze aan toegevoegd. Ook omdat dit lekker combineert met de roest en rode kleuren die er al zijn, zijn de muren van de eetkamer in een fijne tint geschilderd. Ook laat ik deze kleuren roze en rood terugkomen in accessoires. Een ander voorbeeld is de kleurtint van de tegeltjes van de twee schouwen. Deze kleurtint mocht ook meer terugkomen in de ruimte. Dat heb ik gedaan met behang, verf en ook accessoires. En zelfs op het plafond in de erker. Door juist dat stukje plafond mee te schilderen maak je er echt een nisje van.

Laat jij interieur kleuren of nuances ook terugkomen in de rest van je interieur? Ik ben heel benieuwd! Het is namelijk een ideale en makkelijke manier om te zorgen voor balans in huis.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *