Van architectentekening naar definitief ontwerp

Deze klanten gingen voor het eerst als samengesteld gezin samenwonen. Dan weet je nooit zeker hoe je daadwerkelijk de ruimte gaat gebruiken. In eerste instantie waren ze tevreden over de tekening van de architect. Daarna hadden ze mij ingeschakeld. Tijdens de intake vertelden ze hun wensen maar ook bijvoorbeeld hoe hun dag eruitziet. Zo wilden ze graag een woonkamer waar ze met meerdere mensen muziek kunnen spelen, maar ook waar ze met z’n allen tv kunnen kijken.

Daarvoor heb je een ruime woonkamer nodig. De architect had de woonkamer opgedeeld in twee ruimtes. Dat leek mij helemaal niet praktisch! Tijdens één van mijn eerste ontwerpen heb ik die ruimte in mijn 3D ontwerp open gebroken. Dit was wat ze wilden! Met dit idee zijn ze weer teruggegaan naar de architect en hebben ze het laten aanpassen. Zo zie je maar dat een interieurontwerpster een goede toevoeging kan zijn op een architect.


Daarnaast heb ik met ze meegedacht over de aansluitingen en lichtpunten, vloer, kleuren, meubels en verlichting. Nu het daadwerkelijke ontwerp op papier helemaal naar wens was, duurde het nog zo’n anderhalf jaar tot het huis stond.
Om het plan helemaal af te ronden ben ik nog een paar keer langs geweest om de definitieve kleuren te bepalen. Kleuren kan je namelijk niet kiezen als je niet in de ruimte kan staan. Het lichtinval, maar ook andere kleuren van meubels en wanden zijn van invloed.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *