Hoe breng ik sfeer in mijn inrichting?

Stel je hebt een super leuk huis, mooie hoge plafonds, hoge ramen en een lange gang. Precies zoals jij het wilt. Maar help hoe breng je nu sfeer in je huis?

Oudere huizen hebben van zichzelf al veel sfeer bij zich, kleinere ruimtes en authentieke elementen zijn daar al direct je eerste basis. Heel handig als je het mij vraagt. Helaas hebben onze prachtige nieuwbouwwoningen een hoop voordelen alleen is het sfeer erin brengen soms wat lastig. Je wilt de ruimte bewaren maar juist ook het huiselijke gevoel hebben.

Bedenk als eerste welke sfeer je wilt creƫren.
Kies je voor bijvoorbeeld glas, steen, marmer, geeft een kille uitstraling.
Materialen als Hout, wol en linnen stralen juist warmte uit. Wanneer je hier een goede balans in vind kan je heel goed een gezellige warme sfeer neer zetten in je woonkamer.

Vergeet niet de juiste kleuren op je muur daarbij te gebruiken, helaas is het niet zo simpel bedacht dat blauw altijd koud is en geel warm. Zo zijn er wel tientallen soorten geel verkrijgbaar. Kijk daarom goed naar de opbouw van de kleur. Een voorbeeld is RAL9010. deze wit tint wordt gemengd met geel en rood vandaar dat de kleur romig is. In sommige woningen lijkt het geliger dan in een ander i.v.m. het lichtinval. Hierin kan je je het beste laten adviseren door een specialist.

Wat ik vaak merk is dat mensen oude meubels meeverhuizen terwijl ze niet bij de grote van de nieuwe ruimte passen , de sfeer kan hierdoor ineens compleet veranderen en die leuke kast van je oma valt weg in de grote ruimte. Zonde. Wees daarom kritisch. Is het alleen dat de kleur er niet meer bij past… een kwastje erover en je maakt er weer een geheel van.

Groen in je huis doet het altijd goed! Welke woning of inrichting je ook kiest, planten brengen letterlijk leven in de brouwerij. Kies in dit geval ook voor grote planten, zodat ze niet wegvallen tegen de rest van je huis.

Loraine van der Hulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *