Blog

Je woning duurzaam inrichten

Ik merk dat steeds meer mensen duurzaam willen inrichten, ik zelf ben hier ook helemaal fan van. Maar hoe doe je dat nou toch?
Je hoeft hierin niet direct door te slaan of volledig ecologisch aan de slag gaan maar met verschillende elementen in je woning kan je ook duurzaam bezig zijn met erg leuke materialen en meubels.

Het meest voor de hand liggende is naar de kringloop rijden. Maar voordat je dat doet kijk eerst eens op zolder, en ook vooral bij anderen op zolder. Bijzet tafels, houten stoelen, bloempotten, schilderijlijsten zijn perfecte voorbeelden voor hergebruik. Bijna alles is overschilderbaar of het nou hout, linnen, steen of leer is. Jazeker ook een leren stoel kan je verven! En als je dan echt duurzaam bezig wilt zijn let dan wel even op de verf die je koopt dat deze ook duurzaam is geproduceerd.

Als je iets nieuws koopt met het idee duurzaam bezig te willen zijn kijk dan goed hoe het gemaakt is en of het biologisch afbreekbaar is. Wat je tegenwoordig heel veel ziet zijn producten gemaakt van bamboe, gerecycled papier of karton. Ook je bankstel en je gordijnen kunnen gemaakt zijn van ecologische stoffen en nog steeds net zo mooi.

Bewust/groen leven en voor duurzaamheid kiezen is behoorlijk hip tegenwoordig, je ziet dit overal in terug.

Maak het leven niet te moeilijk, een salon tafel kan al snel van oude autobanden gemaakt worden, een bankje van gebruikte vloer planken of een lampenkap van een oud olievat. Pinterest staat vol met ideeën die iedereen kan uitvoeren. Hierbij laat je jezelf zien in je interieur, persoonlijker kan volgens mij niet!

Veel klusplezier,

Loraine van der Hulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *